De Mobiele Supermarkt - Voedselbank

Donderdag: Parkeerplaats station Delden van 13:00 tot 17:00 uur.                                                                                       Vrijdag: parkeerplaats De Whee Goor van 13:15 tot 17.00 uur.
Vrijdag: parkeerplaats de Haverkamp Markelo van 10:00 tot 13:00 uur.

Gratis levensmiddelen voor mensen die op dit moment financieel niet rond kunnen komen

 

INFORMATIE OMTRENT DE MOBIELE SUPERMARKT

Vanaf  Oktober 2022 zal de bestelbus van Doors Wide Open iedere vrijdag en zaterdag geparkeerd staan op de parkeerplaats van de voormalige supermarkt de Whee in Goor, op maandag op de parkeerplaats De Haverkamp in Markelo en op dinsdag bij het station in Delden.

 

De bus is veelal onbemand en gevuld met levensmiddelen en de schuifdeur is open, mensen die het op dit moment financieel moeilijk hebben en in de problemen komen met het invullen van de eerste levensbehoefte en dat is eten en drinken kunnen hier GRATIS producten uithalen om mee te nemen.
Belangrijke producten voor het samenstellen van een ontbijt en warme maaltijd zullen standaard aanwezig zijn, verder zullen er wisselend overige producten worden toegevoegd waaronder ook persoonlijke verzorging producten en dierenvoeding.

 

Het is een proef van Doors Wide Open omdat er veel signalen zijn dat mensen in de problemen komen, vaak ook middeninkomens die voor het eerst dit soort problemen meemaken en het moeilijk vinden om hulp te vragen en dat begrijpen we. Vooral in kleinere gemeenschappen zie en merk je dit. De standplaatsen liggen centraal maar zijn ook weer erg rustig en daarom een mooie plek omdat je hier dus vrij rustig en ongezien je spullen kunt halen. in de bus is op documentatie over het hulpaanbod waar mensen gebruik van kunnen maken bij verschillende organisaties in de Hof. 

 

De normale voedselpakketten voorziening van Voedselbank Seine blijft gewoon en wordt wekelijks aan huis bezorgt bij meerdere huishoudens door de gehele Hof van Twente.
Bij de BUS is iedere inwoner uit de Hof die het nodig heeft welkom om in de bus te kijken en er spullen uit te halen, echter is de beoogde doelgroep de lage middeninkomens die buiten diverse regelingen vallen doordat ze net teveel verdienen. zit u structureel op een laag inkomen dan willen wij u vragen om zich aan te melden bij de Voedselbank midden Twente.

 

Donateurs van Levensmiddelen kunnen de producten nog steeds inbrengen bij de locatie ’t Centrum aan de Grotestraat 103 in Goor.
Verder worden de producten gekocht vanuit financiële donaties die bij de stichting binnen komen.

U dient zelf een tas mee te nemen, de bus zal er wekelijks staan en daarom het verzoek om dus niet meer dan de richtlijnen die in de bus vermeld staan m.b.t. aantallen mee te nemen. Er wordt volledig gewerkt op vertrouwen we moeten er van uit gaan dat mensen hier goed mee om kunnen gaan. De bus is zoals genoemd meestal onbemand !!

 

Het is wel zolang de voorraad strekt omdat de stichting afhankelijk is van donaties voor de inkoop en inbreng van spullen. De proef is in eerste instantie tot medio februari en ondertussen gaat de stichting kijken of er een financiële draagvlak gecreëerd kan worden om het project door te kunnen zetten. Er is een tijdje over nagedacht om dit wel of niet te gaan doen en of dit niet te ver gaat maar mochten hier op deze manier toch mensen mee geholpen zijn dan is dit natuurlijk fantastisch en zo hoeft niemand in de hof zonder eten of drinken te zitten.  Op dit moment maken 50 tot 60 gezinnen per week gebruik van de bus en de kosten voor de stichting bedragen 800 tot 1000 euro per week. 

Voor vragen kunt u ons bereiken onder nummer : 06-20539460 of mailen naar stichtingdoorswideopen@gmail.com

 

Wat vindt jij van dit Initiatief?